Misiunea 2: Rutina de grijă pentru sine

Misiunea 2: Rutina de grijă pentru sine

Sursă imagine: Galeria personală

Grija…acel sentiment de păsare, de preocupare de un lucru, de o persoană. Încă de la începutul călătoriei noastre prin viață, prima ființă ce are grijă de noi este mama. Ea dedică timp și iubire necondiționată pentru starea noastră de bine indiferent de moment. Munca ei se reflectă atât în educația primită de către copil cât și pe corpul ei.

Dacă ai întreba orice mamă cum este să crești un copil, primul gând ar fi că este greu, dar împlinirea din ochii ei spune că este cel mai minunat lucru de care a fost capabilă. Partea uimitoare este că ar face același lucru din nou pentru că simt cum grija lor este investită într-o ființă frumoasă.

Așa, cu grija mamei mele, am crescut și am început să cunosc lumea prin ochii mei. Am observat cum mama avea în fiecare zi un ritual aparte. Era un moment în care avea grijă de ea. Un mod simplu de a lua o „pauză” de la tot și de a fi egoistă.

Primul pas era să se așeze în fața oglinzii, în lumina blândă a soarelui, și să își analizeze chipul. Avea o piele fină, cu multe linii de expresie ce marcau faptul că viața a fost plină de clipe memorabile. Așa, puteam vedea că a fost fericită de multe ori, dar a avut și momente mai dificile care o făceau să-și schimbe zâmbetul cu o încruntare sau o uimire. Își continua rutina aplicând o cremă delicată ce îi oferea o lumină deosebită. Aceasta îi schimba dispoziția, era mai frumoasă și mai radiantă. Îmi spunea că fața exprimă multe lucruri și de asta trebuie să avem mereu grijă de aspectul ei. Prea puțin importante sunt imperfecțiunile (riduri, acnee, pete, linii de expresie). Ele sunt acolo să ne spună o parte din povestea vieții noastre și niciodată nu trebuie să fim complexate deoarece astfel suntem unice.

Al doilea pas era să acorde timp pentru părul ei lung, fin, blond cu reflexii aurii. Cu delicatețe, îl desfăcea din coada veșnic împletită. Ușor, ușor mici onduleuri se formau și îi alunecau pe spate în valuri. Pieptăna cu grijă fiecare șuviță, își masa puțin pielea capului, după care începea din nou să formeze împletitura. Rând cu rând, parte peste parte, coada ei lungă era acolo iar. În ceea ce privește rutina de curățare, ținea tot timpul ca părul să fie clătit cu o soluție de oțet. Acest mic pas îi oferea multă strălucire și fortifiere.

Ultimul pas în momentul ei de grijă era să-și hidrateze mâinile. Având o pasiune mare pentru munca în grădină sau lucrul manual, pielea tindea să fie ternă și uscată. Folosea o cremă pe bază de glicerină, a cărei miros îl pot simți și acum. Mâinile ei rămâneau catifelate, iar atingerea ei delicată exprima numai iubire.

Sursă imagine: Galeria personală

Câteva dintre obiceiurile mamei mi le-am însușit și eu. Ritualul meu este acel moment de pauză de care am nevoie în fiecare zi indiferent de anotimp. Având atât de mulți stimuli externi și fiind tot timpul conectată la tot ce se întâmplă, în minutele dedicate exclusiv mie, simt că totul se oprește și eu sunt tot ceea ce contează. Blochez realitatea cotidiană și mă refugiez în interiorul meu, doar eu cu sufletul meu.

În fiecare dimineață, în special acum că încet-încet apare primăvara, mă trezesc cu razele soarelui în casă. Ies pe balcon să iau o gură de aer proaspăt și să aud cum păsărelele și-au început deja activitatea. Acest sunet este startul meu. Încep să-mi pregătesc pielea pentru o zi plină de activități. Mă privesc în oglindă, mă observ și îmi îngrijesc tenul cu produsele mele favorite. Încep prin a mă spăla cu un gel de curățare după care tapotez delicat fața cu un prosop moale. Aplic o loțiune tonică și aștept câteva minute. Folosesc în continuare o cremă hidratantă pe care o masez ușor în piele. Acești pași simplii îmi oferă un ten catifelat și împrospătat.

Însă, efectele vremii reci își pun amprenta asupra pielii, iar tenul meu necesită un plus de atenție. De obicei, folosesc un ser pe bază de acid hialuronic de câteva ori pe săptămână, dar un produs ce mi-a atras atenția este pachetul de 10 fiole La Cabine Collagen Boost. Colagenul este o substanță ce ajută la elasticitatea pielii și conferă strălucire. Aspectul tern și obosit al tenului se diminuează odată cu utilizarea regulată a produselor pentru restructurarea pielii.

Sursă imagine: Site-ul SpringFarma

Mai departe, am grijă de părul meu. Structura lui este fragilă, mă confrunt cu vârfuri despicate și un fir de păr cu voință proprie. Având bucle, nicio dimineață nu arată la fel. La fiecare spălare, sunt preocupată să aplic orice fel de tratament: pentru regenerare, pentru hidratare, pentru strălucire. Produsul Difeel Hemp Ulei pentru întărirea părului mi se pare o opțiune bună în cazul în care vrem un păr strălucitor și mătăsos. Uleiul extras din semințele de cânepă ajută la combaterea afecțiunilor scalpului și la regenerarea sănătoasă a părului. Cu o rutină de îngrijire completă, în razele soarelui de primăvară, podoaba noastră capilară va străluci mereu.

Sursă imagine: Site-ul SpringFarma

Fiind pregătită fizic, trec la partea mea sufletească. Încerc ca în fiecare zi să aștern câteva rânduri în jurnalul vieții mele. De cele mai multe ori, acest lucru reprezintă o trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă, în ultima zi. Poate am un vis ciudat, o idee venită de nicăieri, orice lucru mărunt simt că trebuie să îl consemn pe hârtie. Această „terapie” mă ajută să-mi mențin mintea liberă și fruntea descrețită. Ceea ce mi se pare fascinant este că aceste rânduri simple, peste ani, trezesc aceleași emoții ca în momentul în care le-am scris.

Astăzi ești mai luminoasă!

~O prietenă

Atunci când am grijă de corpul și de sufletul meu, radiez o energie pozitivă. Mă simt atât de bine încât se vede, iar oamenii din jurul meu rezonează cu mine la un alt nivel. Privesc viața cu recunoștință pentru tot ceea ce am în acest moment și pentru faptul că cea care a luptat să-mi fie bine este sănătoasă. Mama.

Despre Farmacia Spring – SpringFarma este un loc în care produsele farmaceutice au un preț mic. Pe site, se găsește o gamă bogată de vitamite și cosmetice din ingrediente de calitate destinate diferitelor afecțiuni. Produsele sunt accesibile, acestea putând fii comandate oriunde prin serviciile de livrare prin curier.


La mulți ani tuturor femeilor! 💐

La mulți ani, mama! 🌷


Acest articol a fost scris pentru Proba 2 din Spring SuperBlog 2022.

NICO 👻.

3 răspunsuri la “Misiunea 2: Rutina de grijă pentru sine”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: