Misiunea 14: Farmecul începe în familie

Familia este prima mică societate în care ajungem să ne dezvoltăm. Un mediu sigur unde orice idee poate fi briliantă, iar noi ne descoperim în fiecare zi laturi interesante ale personalității. Știm cu certitudine că vom fi susținuți în orice situație. Și cum în primul rând îi observăm pe cei din jur, membrii familiei ne sunt exemplu în formarea diferitelor deprinderi. Obiceiurile se formează ușor atunci când există valori solide și sănătoase ce sunt insuflate mai departe.

Așa, modelul meu în dezvoltarea unui ritual de îngrijire a fost mama. Încă de când am fost mică, a subliniat importanța de a avea o piele curată și hidratată mereu. Îmi spunea că primul lucru pe care cineva îl observă la tine este pielea, tenul. Astfel, își poate da ușor seama dacă ești o persoană curată, căreia îi pasă de sine, care are încredere în ea. Pașii pentru un astfel de ritual nu sunt deloc complicați și tot ceea ce trebuie să avem în vedere este acordarea unui timp pe care să ni-l dedicăm în totalitate. Nu conta faptul că durata dușului era mai lungă sau că după aceea rutina continua cu aplicarea mai multor creme pe piele. Cea mai bună parte era acea senzație de piele catifelată, de grijă pentru propriul corp.

Sursă imagine: Farmec

Mulți ani mai târziu, sfaturile mamei despre o piele îngrijită și mereu hidratată au rămas cu mine. Încercările și erorile m-au făcut să mă îndrept de multe ori către aceleași produse, care știu că sunt de încredere și mi se potrivesc. Majoritatea aparțin brandurilor românești. Am observat că ele sunt create cu mai multă grijă și cu ingrediente simple, dar calitative. Același lucru îl pot afirma și despre produsele Farmec ce nu au lipsit din kitul meu de îngrijire al pielii. Este un brand românesc cu numeroase game ce nu m-au dezamăgit. De la produse destinate demachierii și până la cele pentru hidratarea intensivă a pielii, am testat și am apreciat mereu calitatea lor. Sunt mândră când pot să recomand mai departe un produs românesc.

Și cum farmecul se cultivă în familie, din ritualul meu de înfrumusețare nu lipsește niciodată o cremă de mâini cu glicerină. Mirosul ei mă duce direct în copilărie, la momentele din fiecare seară, atunci când părinții mei foloseau această cremă. O masau în mâini, iar pielea devenea ca prin minune mult mai fină la atingere, cu un miros subtil, proaspăt. Este un sentiment pe care aș vrea să-l transmit mai departe. Cred că amintirile legate de anumite simțuri sunt cele mai profunde și ne fac mereu să retrăim acele senzații ca în momentul în care s-au petrecut.

Sursă imagine: Site-ul Farmec

Așa cum eu am avut parte de o educație în ceea ce privește importanța îngrijirii aspectului propriu, îmi doresc să transmit mai departe valorile generațiilor viitoare. Crearea unui ritual de îngrijire pentru sine necesită ghidare, iar cu o fundație corectă despre ceea ce găsim pe piață ne putem alege ușor cele mai bune produse pentru nevoile proprii. Fie că optăm să ne ascultăm părinții și să folosim produsele pe care ei le aveau din totdeauna, fie că experimentăm constant cu cele mai noi apariții, cel mai important lucru este să avem grijă de noi, de ceea ce ne face să ne simțim bine. Să avem un aspect curat și mereu proaspăt pentru ca cei din jur să radieze alături de noi.

Despre Farmec – Farmec este un brand românesc de produse cosmetice destinate îngrijirii pielii. Paleta de opțiuni include produse de demachiere, produse pentru hidratarea pielii, șampoane, produse pentru corp sau picioare, toate cu ingrediente atent alese pentru a satisface nevoile fiecăruia. Acum, produsele Farmec îmbracă haine noi, însă calitatea lor este cea pe care o cunoaștem cu toții din copilărie. Amintirile sunt mereu vii atunci când simțim mirosul produselor românești.


Acest articol a fost scris pentru Proba 14 din Spring SuperBlog 2022.

NICO 👻.

Un răspuns la „Misiunea 14: Farmecul începe în familie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: