Jurnal de călătorie: 4 zile la Băile Felix

Hello there 😉.

Săptămâna trecută ne-a luat un dor de ducă. Vremea la Cluj a fost foarte schimbătoare, așa că am vrut să plecăm din oraș pentru câteva zi și să schimbăm peisajul. După perioada rece când nu am mai ieșit la nicio baie, am hotărât să alegem un loc cu piscină pentru a ne relaxa. Căutările au fost intense și, până la urmă, am ajuns să rezervăm 3 nopți la Băile Felix. Este o stațiune pe care nu am mai vizitat-o de foarte mult timp pentru că alegeam să mergem la Tășnad, la mare sau la munte.

Înainte de toate, am verificat starea vremii din zonă pentru a ne putea plimba și bucura de peisaje. Temperaturile de 23°C ne-au încurajat și am rezervat prin booking.com sejurul nostru de relaxare la Hotel Aventus. Criteriile pe care le-am luat în considerare au fost: să aibă piscină interioară și saună, să nu fie departe de stațiune, să aibă micul dejul inclus și părerile oamenilor să fie cât mai bune atât pe booking cât și pe maps.

Drumul de la Cluj la Băile Felix a durat 3 ore, cu o pauză de câteva minute pentru destindere. Am făcut 157 km și am prins o vreme foarte frumoasă pentru o călătorie. A fost soare și mulți nori pufoși, cald și plăcut. Șoselele sunt foarte bune, chiar dacă mai scapă câte o groapă pe marginea drumului.

Sursă imagine: Galerie personală

Ajunși la destinație, am parcat mașina în parcarea privată a hotelului. Am trecut de formalitățile de check-in și ne-am luat camera în primire. La recepție, am fost primiți cu multă căldură și ne-au fost prezentate facilitățile hotelului. Am fost cazați la etajul 1, într-o cameră cu priveliște spre intrarea în stațiune. Camera a fost suficient de spațioasă, echipată cu tot ceea ce am avut nevoie pentru sejurul nostru. Am primit din partea casei apă și pliculețe de ceai, cafea cu posibilitatea de a le prepara la fierbător. Am avut halate, prosoape pentru piscină și pentru uz în cameră, papuci pentru piscină, mini-bar pe care nu l-am folosit. A fost curățenie peste tot. Pernele și salteaua au fost confortabile, am dormit bine în fiecare noapte.

Sursă imagine: Galeria personală

La prima vedere, părea că nu sunt multe persoane cazate, dar „agitația” a fost la piscină. După ce ne-am instalat, ne-am dus în zona de spa. Destul de mic spațiul, numărul de șezlonguri este limitat, dar tot timpul am găsit loc să ne așezăm. Piscina a avut apă încălzită în jur de 30°C, iar atmosfera umedă ridica temperatura ambientală la 33°C. Fiecare colț al piscinei avea zonă de jacuzzi, pe care o porneai și opreai când voiai. Adâncimea piscinei era de 1,1 m, iar dimensiunile ei îți permiteau să înoți puțin dintr-un capăt în altul.

Sursă imagine: Galeria personală

Soțul meu s-a bucurat de facilitățile spa, a fost la cele două locuri cu saună (uscată și salină) și a făcut duș finlandez. I-a plăcut acest circuit de revigorare. Eu mi-am petrecut destul de mult timp citind pe Kindle în momentele în care nu erau mulți copii la piscină.

Sursă imagine: Galeria personală

Hotelul are și o piscină exterioară, dar aceasta era închisă în perioada în care am fost cazați noi. O vedeam de la balcon.

După o sesiune de spa, ni s-a făcut foame. Aveam posibilitatea de a servi masa la hotel, dar am ales să mergem în stațiune să vedem locațiile cu cele mai bune review-uri pe maps. Micul-dejun a fost servit ca bufet suedez, cu un număr destul de limitat de preparate. Totuși, am putut mânca bine. Dacă stăteam mai mult de 4 zile, totul era prea repetitiv.

Ziua a 2-a am mers la Oradea la Jumbo pentru că nu se putea fără. Nu am avut nimic în minte de cumpărat, dar am lăsat ceva lei și la ei. Urmează un haul cu lucrurile pe care le-am achiziționat de acolo (articolul este postat aici). De menționat faptul că în magazin rula reclama lor, care e foarte enervantă. Am auzit-o de cel puțin 5 ori…doar Jumbo, Jumbo, Jumbo, Jumbo, Jumbo, Jumbo, Jumbo. După aceea, am revenit la hotel și am mers din nou la piscină, iar mai apoi la masă.

Sursă imagine: Galeria personală

Ziua a 3-a a trecut destul de repede. În prima parte a zilei, am fost la piscină, apoi am ieșit să luăm prânzul și înapoi la piscină. Ne-am mai plimbat prin stațiune și a trecut ziua. Am fost la plimbare în zona Lacului cu nuferi. Nu a fost perioada în care să fie înfloriți, am văzut mulți boboci și multe broaște țestoase care înotau liniștite.

Sursă imagine: Galeria personală

Ziua a 4-a a fost momentul plecării. După micul dejun, ne-am strâns toate lucrurile din cameră și ne-am îndreptat spre casă. Drumul a fost mai aglomerat, dar vremea a fost la fel de frumoasă. Cu cât de apropiam de Cluj, erau din ce în ce mai multe mașini pe șosea.

Mica noastră escapadă a fost plănuită exact la momentul potrivit pentru noi. Am avut parte de un sejur relaxant ce ne-a deconectat. Ne-a plăcut felul în care arată stațiunea Băile Felix. Este un loc foarte liniștit și plin de verdeață. Cazarea și facilitățile de care am avut parte ne-au satisfăcut așteptările. În viitor, vom mai reveni în această locație.

*Toate imaginile din această postare îmi aparțin.


V-ați plănuit în ultima perioadă mini-concedii pentru relaxare? Ați fost în stațiunea Băile Felix? Ce impresie v-a lăsat acest loc?

Aștept impresiile voastre mai jos în comentarii. Nu uitați să mă susțineți cu un like, o abonare și un share! 😊 Mă găsiți pe Facebook și Instagram, așa că haideți să vorbim și acolo. Mulțumesc pentru vizită!  

NICO 👻.

Publicitate

Un răspuns la „Jurnal de călătorie: 4 zile la Băile Felix”

  1. […] pentru câteva zile (am scris un jurnal de călătorie pe tema aceasta, pe care îl puteți citi aici). Fiind foarte aproape de Oradea, nu puteam să ratez ocazia de a merge la Jumbo, astfel încât, […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: